Dosya.04.OrG
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dosya.04.OrG

Aradiginiz Herseyi Forum Icersinde bulabilirsiniz
 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» acronist 9
Keneden Korunmanın Yolları! Icon_minitimePerş. Kas. 06, 2008 4:12 pm tarafından omerhan

» Süper Klip
Keneden Korunmanın Yolları! Icon_minitimeSalı Ekim 16, 2007 11:17 pm tarafından omerhan

» 96 Kb 'lık Süper Bir Oyun
Keneden Korunmanın Yolları! Icon_minitimePerş. Ekim 04, 2007 7:04 pm tarafından omerhan

» Özel Yazı & Karakter Yazma
Keneden Korunmanın Yolları! Icon_minitimeÇarş. Eyl. 26, 2007 5:27 pm tarafından ferdici

» Mütiş Derecede Manyak Fotolar
Keneden Korunmanın Yolları! Icon_minitimePtsi Eyl. 24, 2007 8:28 pm tarafından ferdici

» Nedendir[Söz]
Keneden Korunmanın Yolları! Icon_minitimePtsi Eyl. 24, 2007 7:36 pm tarafından ferdici

» Sen Yaralı Değilsin Ki[Söz]
Keneden Korunmanın Yolları! Icon_minitimePtsi Eyl. 24, 2007 7:29 pm tarafından ferdici

» Acem Kızı[Söz]
Keneden Korunmanın Yolları! Icon_minitimePtsi Eyl. 24, 2007 7:24 pm tarafından ferdici

» Acem Kızı
Keneden Korunmanın Yolları! Icon_minitimePtsi Eyl. 24, 2007 7:22 pm tarafından ferdici

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum
Forum

 

 Keneden Korunmanın Yolları!

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
omer_837
Modarator
Modarator
omer_837


Erkek Mesaj Sayısı : 38
Yaş : 35
Nerden : Sakarya
Meslek : Müzik,Webtasarım,Okul
Ruh Hali : Bounche Creusher
Kayıt tarihi : 05/08/07

Keneden Korunmanın Yolları! Empty
MesajKonu: Keneden Korunmanın Yolları!   Keneden Korunmanın Yolları! Icon_minitimePerş. Ağus. 23, 2007 2:56 pm

KENEDEN NASIL KORUNURUZ?

Kenelerin yaşayabileceği alanlarda bulunan kişilerin, vücutlarını düzenli olarak kene yönünden muayene etmeleri gerektiğini belirten Kasapoğlu, şunları kaydetti: "Kene mevcut ise, kesinlikle ezilmeden ve kenenin ağız kısmı koparılmadan bir cımbız veya pens yardımıyla kenenin vücuda yapıştığı yerden tutularak, sağa sola oynatılarak çıkartılmalıdır. Keneler virüsü, vücuda yapıştıktan hemen sonra vermeyip, bunun için belirli bir süre gerektiğinden bu husus çok önemlidir. Kene üzerine herhangi bir kimyasal madde kesinlikle dökülmemeli ve keneler sigara veya kibrit gibi fiziksel yöntemlerle uzaklaştırılmaya çalışılmamalıdır. Çünkü bu durumda keneler kusmakta ve mikrobu vücuda verebilmektedir. KKKA, hastaya ait kan ve diğer vücut sıvılarına temas ile de bulaşabildiğinden, hastanın yakınları ile hastane çalışanlarının, gerekli korunma önlemlerini almadan hastalarla temas etmemeleri gerekmektedir. Kenelerin bulunduğu çalılık, su kenarı veya gür otların bulunduğu alanlara piknik veya başka bir amaçlı gitme durumunda pantolon paçaları çorap içine alınmalıdır. Giysiler, kenelerin vücuda ulaşamayacağı şekilde olmalıdır. Böcek kaçıran (repellent) olarak bilinen ilaçların (Sağlık Bakanlığından onaylı) kullanılmaları kenelerin vücuda yapışmasını önlemektedir. Hayvanlarda bulunan kenelere yönelik olarak ilaçlarla mücadele edilmesi ve bu ilaçlamaların zamanında yapılması sağlanmalıdır. Hayvan barınaklarının, kenelerin yaşayamayacağı şekilde sıvanması, badanalanması ve ilaçlanması önemlidir. Hayvanlarda bulunan kenelerin elle temizlenmemesi ve kenelerin patlatılmaması gerekmektedir"

100 HASTADAN ÜÇÜ ÖLÜYOR"

"KKKA'ya yakalanan her 100 hastadan 30'u hayatını kaybetmekte" diyen Kasapoğlu, "Hastalık hayvanlarda, insanlara nazaran daha yaygın olarak görülmekte, ancak herhangi bir belirti olmaksızın seyretmektedir. Sığır, koyun, keçi, kirpi, yabani tavşan, tilki ve çeşitli kuşlardan virüs izole edilmiştir. Keneler hastalığın yayılmasında vektör aracıdır. 30 kene türünün KKKA'nin bulaşmasında rol oynadığı bildirilmektedir. Keneler, enfekte hayvanlardan kan emerken aldıkları virüsü vücutlarında muhafaza eder, daha sonra yine kan emerken sağlıklı hayvan ve insanlara bulaştırırlar. KKKA, çoğunlukla bulaştırıcı kenelerin aktif olduğu bahar ve yaz aylarında nisan-ekim arasında ortaya çıkmaktadır. İnsanlarda tek tek vakalar veya salgınlar şeklinde görülebilmektedir. İnsanlara virüs bulaşma şekli, mikrobu taşıyan kenelerin ısırması, mikrobu taşıyan hayvanların kesilirken hayvana ait kan ve dokularla temas, KKKA hastalarından direkt temas yolu ile olabilmektedir" diye konuştu.

"HAYVANCILIKLA UĞRAŞANLARDA DAHA ÇOK GÖRÜLÜYOR"

Hastalığın, daha çok hayvancılıkla uğraşanlarda, mezbaha çalışanlarında, tarım çalışanlarında ve kırsal alanda yaşayanlarda görüldüğünü ifade eden Kasapoğlu, "Kene ısırığından 1-3 gün sonra, hasta hayvan veya insanlara ait vücut sıvıları, kan veya diğer dokularla temastan ise 5-6 gün sonra ani başlayan ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal gibi şikayetler görülür. Ciltte kanamalı döküntü, burun kanaması, kanlı kusma, kanlı balgam, idrar ve gaita ile kan gelmesi gibi şikayetler ortaya çıkar. Kesin tedavisi yoktur, antiviral ilaçlar kısmen fayda sağlamaktadır. Hastaların tedavisinde kan ve kan ürünleri replasmanı, solunum ve dolaşım desteği yapılmaktadır. Kene ısırığı olduğunda ve bu bulgular görüldüğünde en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır" şeklinde konuştu.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.films-tr.blogspot.com
 
Keneden Korunmanın Yolları!
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Dosya.04.OrG :: GÜNDEM :: Haber Forumu-
Buraya geçin: